Co Trenck neochutnal



Klohníme nélepší zobku nejen ve špicovéch brněnskéch knajpách.

/Přinášíme nejlepší recepty nejen z výhlášených brněnských restaurací./

Pro inspiraci přinášíme prozatím několik receptu z YOUTUBE:

Jak na valašský guláš.

Domácí dršťková polévka.

Jak na křupavý bramborák osmažený do zlatova.

Jak na valašskou – Kyselicu.

Jak na domácí rajskou omáčku.

Suroviny:

500 g rajského pyré 30 g másla

1 větší cibuli

10 kuliček černého pepře

6 kuliček nového koření

3-4 bobkové listy

1-2 lžíce cukru

750 ml hovězího vývaru (nebo studené vody a vaničku hovězího bujónu)

2-3 polévkové lžíce hladké mouky

sůl

Příprava: Na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme koření. Když cibule začne zlátnout přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Přidáme pyré, cukr a stále mícháme. Když se hmota začne zlehka připalovat, zalijeme studeným vývarem a důkladně rozmícháme. Pokud zalijeme vodou přidáme hovězí bujón. Za občasného míchání povaříme cca 10-15 minut, přecedíme, eventivně dle chuti přisolíme nebo přisladíme.


Jak na sýrovou roládu.

Jak na vepřovou roládu v slaninové krustě.

Jak na hrachovou kaši.

Jak na dobrou sekanou.

 Domácí, chutná gulášová polévka.

 

Pečená kachna, červené zelí a chlupaté knedlíky.

 

Kuře podle paňmámy.


loading